akiraly kolléga már négy évvel ezelőtt bemutatta, hogy horvát szurkolótábor nincs tökös induló nélkül, sőt a drukkerek maguk éneklik fel a lelátórengető refrént. Akinek nincs kedve visszakattintani, nézze meg a 2008-as Srce Vatrenót (Tüzes szív), ami egyébként két évvel előbb készült, mint a Puma hard chorus az angol huligánokkal. 

Ennél az indulónál azóta sem készült ütősebb, viszont sorra jelenteti meg a helyi Republic, Lord, és Horváth Charlie a hivatalos, félhivatalos, és nem hivatalos himnuszokat. Itt van rögtön a hivatalos horvát szurkoló-szervezet, az Uvijek Vjerni (Hűségesek) indulója, amin olyan sztárok működtek közre, mint az ötven éve nemzeti kincsnek számító Oliver Dragojević, és az Eurovíziós dalfesztivált, és a Hrvatski Idol zsűrijét is megjárt, szintén öreg róka Goran Karan.

A konszolidáltra sikerült rockszámtól nem sokban különbözik a Zera & Studeni sörsátorban összekapaszkodva-dőlöngélve énekelhető nótája, a Srce Hrvatsko (milyen meglepő, Horvát szív), ami kellemes dallamával a nagymamák szívébe is belopja magát.

Legszurkolótáborosabbra a Zaprešić Boys U porazu i pobjedi (Győzelemben-vereségben) című nótája sikerült, valószínűleg azért, mert ők tényleg futballszurkolók.  

 

Nagyon úgy néz ki, megvan a négy évvel ezelőtti himnusz utódja. Szerintetek?

 

1 komment

Címkék: horvátország szurkolók indulók

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr604571996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AbuBakr 2012.06.09. 13:56:00

ha horvát rock akkor Thompson

...szerintem a Moj Ivana is jól szólna abban a stadionban

lásd: www.youtube.com/watch?v=CxOe9t4rHR0
süti beállítások módosítása