Hiába jó arc a horvát szurkolók túlnyomó többsége és a csapat a kiesése ellenére is szépen teljesített, amikor maroknyi tapló huligán el tudja rontani a hangulatot.

Az EB-n Gdansk felé, a horvát-spanyol meccsre utazó horvát "szurkolók" közül öten-hatan Bécsben megverték a szerb Miodrag Jovanovićot és 9(!) éves fiát halálosan megfenyegették.
 

„Bécsben, a De France hotel mellett sétáltam a fiammal, aki a belgrádi Crvena Zvezda mezét hordta, amikor hirtelen előtűnt egy srác és így kiáltott a fiamra: »Nézd a kis cigányt*!« . Ezt követően egy másik huligán engem hátulról leütött, amitől a földre estem, majd elkezdtek rugdosni. A fiamról levették a zvezdás mezét, amit le is vizeltek. A kisfiam torkaszakadtából bömbölt, én pedig megpróbáltam segítséget hívni, de rám rivalltak, hogy: »Hallgass, mert lemészárolunk titeket!« Nem tudom, hogy meddig tartott a támadás, mert elvesztettem az időérzékemet. A támadókkal volt egy lány is, aki azzal fenyegetőzött, hogy elrabolják a gyerekemet.” – nyilatkozta Jovanović az Alo Magazinnak.

*Cigányok (Cigani) - a Zvezda szurkolóinak a közismert gúnyneve

 Nincs értelme barbár délszlávozni, mert ilyen tapladékok a legtöbb náció tagjai között előfordulnak. Például az 1998-as franciaországi VB-n német huligánok majdnem halálra vertek egy francia csendőrt.

UPDATE: Viszont jó hír, hogy az UEFA az olasz-horváton a horvát szurkolók pirotechnikázásáért és a rasszista feliratokért meg bekiabálásokért "csak" 80 ezer eurós bírságot szabott ki. (Az ügy érdekessége, hogy a nyolcvanas években a jugó ultrák a pirózást pont az olasz tiffozóktól vették át.)  Előtte ment a fosatás, hogy példátlanul magas lesz a bírság, valamint pontlevonással akarták sújtani a Vatrenikat a következő selejtezőkön, de szerencsére Platiniék vajszívűbbeknek bizonyultak. Nicklas Bendtne  tiltott gatyareklámjáért például 100 ezer eurós bírságot kapott.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr684598061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása