"Halkan érkezik, mint egy macska, de úgy játszik, mint egy zsákmány után kutató ragadozó."– írja az El Pais a horvát középpályásról. Azt is kiemelik, hogy Modrić hasznosságát a védelemben meglehetősen lebecsülik. Több labdát szerez, mint bárki más. "Ügyesen kiszimatolja az akció nyomvonalát és mint egy macska, halkan, rugalmas ugrásokkal csap le a labdára, majd az apró, könnyed testével ő maga lendül a labda birtokában akcióba." – fokozza a Luka-hájpot a lap.

A mai modern labdarúgást —különösen a spanyol focit—, egyébként is jellemzik a pehelykönnyű, aprónövésű zsebcirkálók. Xavi, Iniesta, Messi stb. ha egy éjjel-nappaliban egy álmos boltost fogna ki, aki csak méret alapján tippelné meg a vásárló korát, sanszos, hogy elkérné a személyijüket, ha sört vennének.

Modrić 59. percben Rakitić fejére „"rajzolt" pompás beadásáról egyébként is jó sokat cikkeznek a spanyol sportújságírók. Egyrészt bepánikoltak, hogy mi lett volna, ha a horvátok szerzik meg a vezetést, másrészt (joggal) Casillas kapust dícsérik.

Amit viszont felrónak neki, hogy nem bírta az iramot a meccs végéig. Igaz hozzáteszik, hogy az ő visszaesésével az egész horvát csapatnak is egyben vége volt.


Zsákmányállat máját mosnád
egy nagy nevű Realban?

Korábban arról szólt a fáma, hogy a Barcelona pályázik Luka Modrićra, de most már egyre inkább azzal van tele a sajtó, hogy Mourinho nézte ki a Realnak, Xabi Alonso mellé, a királyi gárda középpályáját erősíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: real madrid modrić

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr964601658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása