Az európai klubfoci krémje helyén kezeli a foci EB-t. Nem dől be a nagy villanásoknak, mert az elmúlt évtizedekben már nem egyszer fordult elő, hogy egy-egy rendkívül sikeres tornát követően elképesztően túlértékelt, egynyári sztárok kallódtak el és váltak az újsütetű klubjaiknak pazarló, rossz befektetésévé.

A horvát csapat meglepetésembere, a rendkívül jó hatékonysági mutatójú (5 kísérletből 3 gól) csatár, Mario Mandžukić esetleges sztárcsapathoz igazolása helyett (bár a jelenleg a Wolfsburgban játszó Mandžoért is még bejelentkezhet valaki a nagyok közül) arról hallani, hogy a Lyon védőjét, a 22 éves Dejan Lovrent a Barcelona szeretné a csapatában tudni és erre a 20 millió eurós vételárat is hajlandók kiköhögni a játékos jelenlegi csapatának, a Lyonnak a Barça a  "közepes erősségű" pénzügyi gondjai ellenére. A Milantól 35 millió euróért Thiago Silvat még sem vették meg, bár ezt a tranzakciót már tavasszal megszellőztette a sajtó, és még inkább kihagyják az Athletic Bilbaotól Madridtól 40 millió euróért kivásárolható spanyol válogatottat, Javi Martinezt.

Dejan Lovren az idei francia bajnoki idény végén megsérült, ezért Slaven Bilić nem is vitte ki az EB-re. A 190 centis, fiatal védő jó fejelő játékos, a légicsatákban is eredményes, nem csak a védekezésben, hanem a támadásban, különösen a labdafelhozatalban is kiválóan hasznosítható. A spanyol Mundo Deportivo sportnapilap értesülése szerint a Barça játékosmegfigyelői már másfél éve követik a karrierjét és a transzfert nem soká nyélbe ütik. A Balkáni Piquet jelzőt aggatták rá a spanyol focifirkászok, már csak egy Shakirát kell hozzá keríteni.

Luka Modrićról, a Tottenham és a horvát válogatott középpályásáról korábban szintén azt írták, hogy a Barcelona nézte ki magának, de már hetek óta tartja magát az újabb füles: A Real Madridban fog nemsoká kikötni.
 

2 komment

Címkék: barcelona lovren

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr474609541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arizmendi 2012.06.26. 13:16:55

egy bekezdés kétszer, de főleg Javi Martinez az ATMA-nál??????????????? Bilbao, ember!

Styxx 2012.06.26. 13:53:22

@arizmendi:
kössz, javítva, remélem ezért nem robbant fel az ETA:-)
süti beállítások módosítása