A büszke horvát egót és önbecsülést ajvárral kenegeti a tény, hogy az Eb-döntőt pont az a két csapat játssza, akik épp hogy megelőztek minket a csoportkörben. Lehetnénk mi is a döntőben, hiszen az olaszok nem tudtak megverni, a spanyolok elleni győzelem pedig ott volt Ivan Rakitić fején.

Mivel a döntőig menetelés volt tervbe véve, a blog gasztró-tematikáját is szét akartuk húzni négy hétre. Az írek elleni meccsre például csevappal készültünk házi ajvárral, de a kameránk nem volt feltöltve, és a győzelem is elvette az eszünket. Később a mlincink sikerült publikálhatatlanul ocsmányra, pedig a Zágráb környéki libazsírral készült, kiszárított, majd forró vízzel nyakon öntött tésztalapokkal körített pulykacomb eszméletlenül finom. Styxx kolléga osztotta meg az első komolyabb receptet, a szlavóniai malacsült polippal igazi délszláv kuriózum. A csoportkör vége felé a Szimpla piacon sikerült mángoldot szereznünk, először Magyarországon, de végül csak béna citromos csirkesült akadt mellé, így félig lett autentikus, ami félig érdekes. (A mángold amúgy a disznóparajfélék Balotellije, randa, harsány őstehetség.)

Mire odajutottunk, hogy megírjunk egy valamirevaló gasztroposztot, kiestünk, mint Hernádi Zsolt névjegykártyája Ivo Sanader bukszájából vacsi után. Szerencsére Két Cica Ildi sokadszor is boldoggá tett minket, kikutatta, elkészítette, és csodaszépen publikálta az elsőre univerzálisnak tűnő, de hitünk szerint utánozhatatlanul dalmát dalmát eperlevest.

Ezzel a foci Eb-től búcsúzunk, köszönjük a figyelmet, 2014-ben pár hét múlva az olimpián találkozunk!

Ha valaki elsiklott volna felette, Mandžót leszerződtette a Bayern.

1 komment

Címkék: horvátország gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr554618768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása