Aztán pedig Mexikót is.

etoomodric.jpgEto'o és a rövid hajjal barátkozó Modrić


Kamerun csapnivalóan kezdett Mexikó ellen (1-0-ra verték meg őket a mexikóiak, azonban a játékvezetői tévedéseket levonva, valójában három góllal kellett volna kikapniuk.), de mindez nem jelenti azt, hogy a mai meccsen a horvátokra sétagalopp várna.


Egyrészt Amazonas szövetségi állam székhelyén Manausban, a dzsungel közepén lesz a meccs. 30 fokban és várhatóan 90 százalékos relatív páratartalommal, ami az afrikaiaknak kevesebb kellemetlenséget okoz.

szurkoló srác.jpgHorvát szutkolósrác barátkozik Manausban egy helyi erővel a meccs előtt.
Azért nem is olyan rossz vakáció.


Másrészt a kameruni csapat sem kutyaütőkből áll. Samuel Eto’o például néhány villogást produkált az első meccsen. A jó öreg Samuel, aki kimaxolta a Puskás Öcsi-féle: "kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci"- sportközgazdasági igazságot, miután leigazolt a sportkarrier szempontjából nem túl nagy kihívás Anzsi Mahacskalához piszok nagy gázsiért, azt nyilatkozta, hogy: "Ennyi pénzért a Napra is elmennék játszani!"

 

Eto'o1.jpg

Samuel Eto’o nevét a röszkei magyar határőrök is jól megjegyezték, hiszen négy évvel ezelőtt a sztár Milánóban ellopott, ukrán táblásított Bentley-ét a szerb határon kapcsolták le. Az IQ-fighter bűnözők nem zavartatták magukat amiatt, hogy a dísztárcsába belegravírozták, a tűzpiros ülésbe pedig belehímezték azt, hogy "ETO' O9". Nem sok lopott, negyven milliós Bentley-t szállítottam még Ukrajnából Magyarországon keresztül, Szerbián át Görögországba (konkrétan egyet sem) de gyanítom, hogy azért ilyen baklövést nem követnék el.

otoukrán.jpg

Nem ő az egyetlen klasszisa a kameruniaiaknak, ráadásul Eto’o sérüléssel küszködik, nem kizárt, hogy kimarad a kezdőből.


Sajnos a horvátok Real-középpályása, Luka Modrić sem száz százalékos. Amikor Modrićnak jól megy a játék, mint hjátékszervező, kreatív irányító képes az egész csapatot elvinni a hátán. Most viszont fájdalomcsillapító injekciókkal kell pályára lépnie, de Niko Kovač szövetségi kapitány szerint bent lesz a kezdőben. Szerencsére viszont a két sárgával Brazíliába érkező Marijo Mandžukić csatár, miután kihagyta a brazilok elleni kezdő meccset, most beállhat.


Ha a fekete forgatókönyv valósul meg, és a Vatrenik kikapnak, akkor készülhetnek is a csomagolásra, sőt még döntetlennel is. Mexikó ellen csak győzelemmel juthatnak túl a csoportküzdelmeken, ami cseppet sem lesz könnyű, hiszen egyrészt a kapusuk élete formáját nyújtja, másrészt a védelmük rendkívül fegyelmezett és hatékony.
Miután a horvát lapok a paparazzi-módszerekkel megszerzett, szálláshelyen készült pucér focista-fotókat leközlő képeket lehozták, a csapat és a szövetségi kapitányuk fasírtban áll a médiával. A viszonylag fiatal Niko Kovač, szövetségi kapitánynak meg pláne az (42 éves), meglehetősen régimódi úriemberként nem hajlandó elfogadni, hogy manapság bulvár az egész világ. Még a VB-selejtezők alatti, amikor is a reykjavíki Izland elleni meccset követően az izlandi sajtó megszellőztette, hogy a horvát focisták több üres sörösüveget hagytak a hotelszobájukban, mint szigetelő hollandok, így fejezte ki rosszallását a sajtótájékoztatón, amikor is az északi szigetország firkászai játékosai (állítólagos) sörözését firtatták: "Azt hittem, hogy Önök izlandiak úriemberek, úgy látszik tévedtem."


Ez az atyáskodó, a "fiait" a mindenféle másodlagos dolgokat firtató újságíróktól védő szakvezetőt persze addig, amíg hozza az eredményeket, nem kóstolgatja a sajtó, ám ha a jó eredmények elmaradnak, a szórakoztató bulvárra egészségesen kihegyezett horvát média szinte biztos, hogy széttépi, mint Floki a lábtörlőt.

A nyitómeccsen ugyan a favorit brazilok legyőzték 3:1-re Horvátországot, ám a Vatreniknek nincs miért szégyenkezni,hiszen 10 semleges nézőből legalább 9 azt mondaná, hogy a japán bíró ajándék tizenegyesének köszönhetően egyenlítettek a házigazdák, ráadásul a bírónak egyéb, a braziloknak kedvező ítélete is született. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Emellett a papírforma is a horvátok mellett szól, hiszen a játékosállományuk piaci összértéke kétszerese a kameruniakénak, úgy hogy: "Naprijed Vatreni!"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr886363921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása