A mi időnk szerint este tízkor kezdődő meccsen.

mexhorv.jpg

A döntetlennel a mexikóiak jutnak a nyolcaddöntőbe, hacsak nem születik irreális kameruni győzelem a brazilok ellen a másik meccsen. Nem lesz könnyű menet, de nem lehetetlen. A mexikói sajtó természetesen bízik a legénységükben, ám a "Los Balkanosnak" keresztelt horvátokat azért nem veszik félvállról. Különösen Mario Mandžukićtól tartanak, aki a kameruniaknak is bevágott két gólt, és miután az eldurrant agyú Songot róla állították ki, mert teljesen fölöslegesen hátba vágta, mémhőssé is vált.

ásó.jpg

Mexikói szurkolóból is jóval több van a földrajzi közelségnek és a népességbeli túlsúlynak köszönhetően, mint horvátból. Meg is indult a zrikatúra: ráijesztettek a horvátokra, hogy a válogatott szállodája előtti kéretlen "szerenáddal" nem hagyják a  játékosokat aludni, ám a horvát szurkolók számbéli hátrányuk ellenére hősiesen vonultak a vatrenik hotelje elé és egy gigászi pepita zászlóval térítették el a mexikóiakat a suttyóskodától.

Navija_i_675751S1.jpg

A horvátok 34 éves veterán játékosa, Ivica Olić méltatására pedig a patinás angol Guardian egy teljes cikket szentelt. Egyenesen "anti-Cristiano Ronaldoként" magasztalják a régi vágású focistát.  A 4-0-ra lemosott kameruniaknak az első gólt bevágó játékos egyik legnagyobb erényeként említik, hogy a piperkőc portugáltól eltérően, az egész meccsen egyetlen egyszer sem igazította meg a frizuráját.

ivica-olic-009.jpg

Itt az ideje kitömni a mexikói csodakapus hálóját: Naprijed Vatreni!

Szólj hozzá!

Címkék: mexikó olic mandžukić

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr636405393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása