Az olaszok elleni meccsünket Howard Webb vezeti majd. Az angol bíró a selejtezőkön már fújt a Vatreninek, ráadásul pont azon az athéni derbin, ahol lecsúsztunk a csoportelsőségről. A 2:0-s vereség után Bilić dicsérte Webbet, aki szerinte végig kézben tartotta a meccset, és nem engedett a nyomásnak. Nyomás pedig volt, mert már a második percben petárdákkal, feltépett ülőkékkel, és molotov-koktélokkal dobálta egymást a két tábor ilyesmikért felelős része. Webb félbe is szakította a mérkőzést, és csak jó hat perc múlva engedte tovább játszani a csapatokat.

Vedran Ćorluka már nincs ilyen jó véleménnyel, emlékei szerint Webb többször tévedett a Premiershipben a Tottenham kárára.

Akkorát viszont biztosan nem, mint a 2006-os vb-n Graham Poll, aki két sárga után elfelejtette kiállítani Šimunić-ot az ausztrálok ellen.

 

Poll később arra fogta, hogy a canberrai születésű és ott is nevelkedett horvát védő akcentusa tévesztette meg, azért jegyezte fel az ausztrálok 3-asaként Josipot. Šimunić az első sárgáját a 61. percben kapta, a másodikat a 89.-ben. Később persze leeshetett Pollnak, mert a hosszabbításban harmadik sárgával végre leküldte.

Azóta Graham Poll kiapadhatatlan humorforrás.

Howard Webb, aki világ legjobban jegyzett játékvezetői között van, nem fog ilyesmit elkövetni, de abban kicsit reménykedünk, hogy egy-két apróságot elnéz majd robosztus, ám nem túl fordulékony védőinknek az olaszok ellen.

Szólj hozzá!

Címkék: horvátország foci eb játékvezetők

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr554583788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása