Akit netán az riasztana el a horvátok buzdításától, mert vérszomjas, háborúzó népségnek tartja őket, megnyugtatom, hogy most már —mint minden normális országban—, Horvátországban is elsősorban nem etnikai, hanem regionális alapon gyűlölködik egymással a helyi lakosság. 

Vertek már el Zágrábban horvát fiatalokat mert dalmát akcentussal beszéltek és tángáltak már el Splitben is zágrábi purgereket.

És persze mi másban rivalizálnának leginkább a régiók, mint a konyhaművészetben?

 

A tengeri herkentyűket faló tengerpartiak froclizzák a húst hússal zabáló szlavóniaiakat, és viszont:

Polip szlavóniai módra:

Hozzávalók:

1 nagyobb polip (kb két kilós)
2 kg krumpli*
1 malac (kb 15 kilós)

A polipot és a krumplit bő, sós vízben puhára főzzük. Közben a malacot nyárson sütjük. Amikor a polip és a krumpli megfő, a malac pedig szép ropogósra sül, a krumplival tálaljuk a malacsültet, a főtt polipot pedig jó messzire elhajítjuk a mezőn, hogy arra szálljanak a legyek és ne baszogassák az embereket, amíg a kerti padon esznek. A malac ízlés szerint báránnyal is helyettesíthető, de feltétlenül hideg gemišttel (fröccsel) tálaljuk!

*15 kilós malachoz ez a rengeteg köret meg ne ülje a gyomrukat.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr1004588513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása