A horvátokat megbírságolják a szurkolói kemény mag balhéi miatt. A horvát huligánok Lengyelországban európai uniós zászlót égettek és háborús bűncselekményekért elítélt tábornokukat, Ante Gotovinát éltették.

E kis, büszke nép azon kevés európai nemzet egyike, akik nemrég fegyveresen vívták ki függetlenségüket. Persze ehhez kellett külső segítség és némi mázli is, de közülük sokan még napjainkban is úgy tobzódnak a patriotizmusban, mint Sly a Rambo filmek nagymonológjaiban.

Ma van a horvát különleges egységek napja. Kommandósnak bárkit felvesznek, aki legalább két évet lehúz hivatásosként a fegyveres erőknél (hadsereg, rendőrség) "csak" az alábbi feltételeknek kell megfelelni: lefutni ötven kilométert teljes harci felszerelésben, lenyomni ezer fekvőtámaszt, mozgó helikopterből és motorcsónakból tengerbe ugrani stb.




Spanyolországi partraszállás
(csak vicc)




Légpuska, másképp
(mint a léggitározás)

3 komment

Címkék: háború gotovina kommandósok

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr294593472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MTi 2012.06.18. 09:44:15

Azért az utolsó előtti kép alapján elég szarba lehet a HV: annak a fickónak ott a vízben már puska se jutott? vagy várják az újabb Kalasnyikov-szállítmányt Magyarországról? :)

Styxx 2012.06.18. 09:53:04

@MTi:
Vagy pont fordítva, egy hipermoden, láthatatlan, "lopakodó" Kalasnyikovval céloz:-)

MTi 2012.06.18. 10:33:10

@Styxx: bár vízipisztolya lenne :) ha már víziszonya nincs :))
süti beállítások módosítása