Azért nagy öröm, hogy a lesajnált, futottak még válogatottak csinálják meg nekünk az Eb-t. Lehetne persze keresni a törvényszerűségeket, hogy a dél-amerikaiak Mexikóban '86-ban vittek mindent, meg az ázsiai vébén a koreaiak, ugye, de ezt hagyjuk meg a szakíróknak, meg az UEFA-pénzből elemzőknek.

Kelet-Európa az első kör után dominálja az Eb-t, a négyből három csoportot vezetnek, azért csak ennyit, mert a B-ben csak jóléti állam versenyez. Nem kicsit nyernek a volt komcsik, nagyon. Kettő vagy annál nagyobb gólkülönbséggel csak az oroszok és a horvátok nyomták le ellenfelüket. Az ukránoknál a futball-időszámításban nyugger Seva két klasszis-fejessel fordított a svédek ellen. A lengyelek az Eb-történelem egyik legizgalmasabb nyitómeccsén Európa aktuális seggeluka ellen döntetleneztek, az első körben megalázott csehek meg úgy rúgnak a szerencsétlen görögökbe kettőt, hogy azok akár az utolsó percig akár fel is állhatnának. 

A nagy multú európai futballnemzetek, mint Franciaország, Anglia, Hollandia, Portugália szenvednek, és még a németek, az olaszok, meg a spanyolok sem annyira meggyőzőek, mint amennyire szeretnénk, hogy azok legyenek.

Horvát, orosz, veterán ukrán, és a csehek Messije, Pilar vezeti a góllistát. Eközben persze a nyugatiak azt sem tudják, hol vannak, a keleti huligánok meg gyakják egymást meg akit érnek, ahogy errefelé szokás.

Parkolók nincsenek, utak alig, mégis jó ez az Eb. Olyan, amilyenek mi vagyunk, Európa büszke prosztói.

4 komment

Címkék: euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr954584154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabóapó 2012.06.12. 22:26:37

Baszus ezek a népjólétiek szétcsesztek mindent százéveken keresztül,mi voltunk az alsóbbrendűek némettől,franciától,mindenkitől... A jó anyjukat,megvették,kihasználták a fél világot. Nem váltjuk meg "mi keletiek" még a világot,csak a fagyi,egy egész kicsit visszanyal. És amúgy meg...
Bármelyik ogreszintre ivott szláv ezerszer oldalhelyesebb itt,Ajrópában,mint egy balotelliköcsög, aki nem azért az mert banánnal működik,hanem mert színtől függetlenül a legnagyobb türhő a mezőnyben.
Úgyhogy: let's go East! (vagy ha nem,akkor legalább valamelyik éppen csődbe menni igyekvő déli szegényházbeléli!)

baloo112 2012.06.12. 22:54:18

Mondjuk mióta Európa része oroszország vagy ukrajna? Az inkább a setét ázsia....

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.06.13. 08:21:52

@baloo112: kicsit nézegesd a térképet. És az sem árt, ha kiveszed a szádból a köcsög nyugatiak faszát. Nem finom...
Egyébként az utóbbi idők legjobb EB-je ez eddig, van bunyó, jó foci, a szimpi csapatok mennek, mi kell még? Hajrá kelet, hajrá közép-kelet!

Žďárský 2012.06.13. 11:25:41

Na jó, azért ha az ún. nyugati nagycsapatok nem egymás, hanem a keletiek ellen kezdenek el játszani, valószínűleg pont úgy lenyomják őket, mint eddig szinte mindig. De azért hajrá horvátok-csehek-lengyelek, talán egy kisebb csodára (értsd: négybe jutás) futja majd valakitől.
süti beállítások módosítása