Tegnap kétszáz, horvát zászlót lengető gyermek sorfala mellett gördült be a válogatott busza Warkára, oldalán a Naš ponos je naša snaga (Büszkeségünk az erőnk) felirattal, hogy elfoglalja alkalmi szállását a festői városkától öt percre található Sielanka farmon. A fellobogózott lovaskocsival felvezetett csapatbuszt a farm tulajdonosa, Dorota Waga a lengyel hagyomány szerint sóval és kenyérrel várta.

Dorota nem bízott semmit a véletlenre, a horvát nemzeti tizenegy érkezése előtt ellátogatott az ausztriai Bad Tatzmannsdorfba, a Vatreni 2008-as szálláshelyére az Eb alatt, és feljegyezte az osztrákok tapasztalait és tanácsait.

 

"Végre eljött ez a nap is. Izgatottak vagyunk és nagyon boldogok, hogy a házigazdátok lehetünk. Hiszem, hogy ennél jobb vendégségben focicsapat még nem volt Lengyelországban, és remélem, hogy egészen a torna végéig a vendégeink maradtok. Sok szerencsét kívánunk, és gondoskodunk róla, hogy ittartózkodásotokra életetek végéig emlékezzettek" - nyilatkozta a házigazda.

A horvát lobogót már labdarúgó szövetségünk elnöke, Vlatko Marković akasztotta ki a farm bejáratához, melyen a Dobro došli, vatreni! (Isten hozott, tüzesek!) lelkesítő üzenet állt.

Eközben a szálloda személyzete horvát zászlókat lengetett, vidám zene szólt, és még az sem volt baj, hogy a helyi biztonságiak főnöke gorombán a helyükre rendelte az elkalandozó újságírókat, zárta lelkes beszámolóját a Večernji List.

 (Fotók: Slavko Midžor, Goran Stanzl/Pixsell)

Ezek után reméljük, hogy a jegy nélkül utazó Torcida és Bad Blue Boys huligánok is felveszik angyalarcukat, és egy biela kava/latte macchiato mellett barátkoznak majd a nápolyi ultrákkal a poznańi Fan Zone-ban. (A csoportmeccsekre hatezer horvát szurkoló vásárolt jegyet jó előre, de a szervezők a többieket is szeretettel várják a napi tizennyolcezer főt befogadni képes szurkolózónákba.)

1 komment

Címkék: horvátország főhadiszállás euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr834568216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanalmas 2012.06.06. 11:43:34

Az öt darab nyugágy a fellobogózott lovaskocsit vagy a kétszáz zászlót lengető gyereket jelképezi-e?
süti beállítások módosítása