A legkisebb induló ország így lehet Európa legnagyobbja: csoportmeccsen az íreket nagy játékkal, hárommal verjük, az olaszokkal unalmasan ikszelünk, a spanyolok eggyel lenyomnak, de mivel a digók csak egyet lőnek az íreknek és kikapnak Xaviéktól kettővel, gólkülönbséggel mi megyünk tovább. Az angolokon drámai tizenegyesekkel lépünk át, a hollandokat pedig 1:0-ra verjük a döntőért. Ott megint a spanyolok jönnek, és sima kettő-nullal nyerünk. A bajnoki címet a legvadabb fogadóirodák is 1:60 adják, aminél kevés rosszabb odds van, de 100 kunát és pár nap álmodozást bőven megér.

Az előjelek amúgy nem rosszak. Korábban a pótselejtezőn a törököket picsáztuk el a részvételért, a magyarokkal egy vb-selejtező csoportban lévő szintén rokon észteket meg simán vertük kettővel Corluka, Kalinic, és Vukojevic góljaival múlt szombaton, a FIFA-rangsorban meg ugye nyolcadikok vagyunk worldwide. Német bajnokunk önbizalomtól duzzad, Luka Modricnak szenzációs szezonja volt a PL-ben,  a Münchenben gyakran mellőzött Olic pedig még utoljára tuti bizonyítaná, hogy nem ő az év szuperlúzere. Bilic mesternek meg rendesen megdobná a fizetését egy meglepetés ősztől a Loko Moszkvánál, szóval mindenki annyira motivált, mint beszpídezett német csajokra hajtó pultosok reggel hatkor a Papaya klubban.

A miheztartás végett idemásolom a keretet, amiből klubtagság vagy jól csengő név alapján lehet kedvencet választani.

 

Kapuban: Stipe Pletikosa (Rosztov), Danijel Subasic (Monaco), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb)

Hátul: Josip Simunic (Dinamo Zagreb), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Domagoj Vida (Dinamo Zagreb), Vedran Corluka (Leverkusen), Danijel Pranjic (Bayern München), Jurica Buljat (Maccabi Haifa), Ivan Strinic (Dnipro), Darijo Srna (Sahtar Doneck)

Előrefele játék: Tomislav Dujmovic (Dinamo Moszkva), Ivan Perisic (Dortmund), Ivan Rakitic (Sevilla), Luka Modric (Tottenham), Ognjen Vukojevic (Dinamo Kijev),  Niko Kranjcar (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb)

Csatársor: Ivica Olic (Bayern München), Eduardo da Silva (Sahtar Doneck), Ivo Ilicevic (Hamburg), Mario Mandzukic (Wolfsburg), Nikica Jelavic (Everton)

A horvát foci és az ország amúgy izgalmasabb, mint egy tematikus vasárnap a NatGeón, végtére is a délszláv háborút is egy focimeccs indította, a pljeskavica mángolddal a hamburgerek Jurisics Miklósa, és évente hétszázezer magyar pisál bele a tengerbe az 1778 km hosszú partszakaszon. Ezekről is lesz szó később. 

4 komment

Címkék: horvátország keret foci eb előzmények

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr774557851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hódos Hajnalka 2012.06.01. 06:44:40

idemásolhatod, meg is néztem és csak annyit mondok: akkóis a hajduk split! :)

Frick László Emlékzenekar 2012.06.01. 07:12:39

Ejnye Nátán, fiam, payoláskodol már megint?
süti beállítások módosítása