Ünnepeljen mindenki, aki a horvátokat szereti. A válogatott valaha volt legjobb fej játékosa és legjobb fej szövetségi kapitánya, a zseniális Slaven Bilic meghosszabította kapitányi szerződését a szövetséggel. Bilic keretet is hirdetett, éljen.

Nagy meglepetések nincsenek a keretben, a kapuban a spliti haver, Stipe Pletikosa (szpartak Moszkva) az elsőszámú játékos, tartalékai Vedran Runje (RC Lens) és Mario Galinovic (Panatinaikosz).

A védősor alapfelállása is a megszokott, jobbszélen Vedran Corluka a Manchester Citiyből, középen a két veterán, a milanos Dario Simic (imamo Dario Simic!) és a dortmundi Robert Kovac, balszélen Josip Simunic, aki meccsenként három sárgát is kaphat. A cserék: Dario Knezevic (Livorno) és Hrvoje Vejic (Tom Tomszk)

A középpályán sztárdömping van, alapfelálásban a csillagászati összegért a Tottenhambe igazolt Luka Modric, a Pompeyban játszó Niko Kranjcar, a monacoi Jerko Leko és a donyecki Darijo Srna játszhat, de a cseresor sem gyenge, Ivan Rakitic (Schalke), Niko Kovac (Salzburg), Danijel Pranjic (Heerenveen), Nikola Pokrivac (AS Monaco) és Ognjen Vukojevic (Dinamo Zagreb) ül a padon.

A csatársorból nagyon fog hiányozni Eduardo da Silva, akinek esélye sem volt felépülni brutális lábtöréséből. De Mladen Petric (Borussia Dortmund), Ivica Olic (HSV) Ivan Klasnic (Werder Bremen), Igor Budan (Parma) és az egyetlen spliti, Nikola Kalinic (Hajduk) biztos mindent megtesz majd a brazil pótlására.

6 komment

Címkék: horvátország keret foci eb slaven bilic aranylábúak

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr42455041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.05. 15:47:31

Slaven Bilic is ott volt a németek ellen '98-ban. 2-0-ás vezetésnél például a saját tizenhatosán belül osztott ki egy köténykét Bierhoffnak - az vicces volt.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.05. 17:53:58

Meglepetés: Pokrivac - néhány semmitmondó francia bajnokival be lehet kerülni egy EB-keretbe, nem mintha egy percet is játszana majd a tornán...
Hiányzó: Babic.
Eduardo hiányában is felettébb erős garnitúra.

Ultras U Fleku · http://hajracsehek.blog.hu/ 2008.05.16. 13:37:48

simic egész évben nem játszott, ha meg igen, akkor atomszarul, a szerepeltetése hatalmas kockázat. nem mintha egybéként sok esélye lenne a horvátoknak... :)

EUvonalas · http://errolugatok.blog.hu 2008.05.23. 18:28:53


A meccsekre utazó szerencséseknek: az osztrák határon az EB idejére felfüggesztik Schengent!

www.euvonal.hu/index.php?op=hirek&id=5039

mizie 2008.05.26. 11:38:01

Titeket is tönkreverünk szombaton és kulloghattok a görögökkel :DDD

nem is kell eb-t rendezni, utánvéttel postázhatnák a kupát az mlsz-nek.
süti beállítások módosítása