A ma esti mérkőzés esélyese Spanyolország. Mi több, az európa- és világbajnok spanyolok a végső győzelemre is a legesélyesebb csapat. A horvátok azonban az Eb-n idáig elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak, és különösen az oroszverő görögök meccsét követően senki sem meri a vatrenikat leírni, beleértve a spanyol szövetségi kapitányt, Vicento Del Bosquet is.


 

Az ominózus, esetleges horvát-spanyol összebeszéléssel kapcsolatos kérdésre (2:2 vagy még több gólos döntetlen esetén mindenféleképp ez a két csapat jutna tovább, az olaszok pedig bármennyire is megvernék az íreket, kiesnének) elmondta, hogy megérti a közvéleményt és az őket kiszolgáló újságírókat, akik folyamatosan ezzel a kérdéssel bombázzák, de elmondta, hogy eszükbe sem jutott az ellenféllel lepacsizni: "A győzelemre fogunk játszani és biztos vagyok benne, hogy a horvátok is. Tisztességes meccs lesz, mélységesen hiszek a tiszta labdarúgásban." – mondta Vincento mester.
Del Bosque, mint kiderült nem csak a kötelező udvariasságot mantrázta, amikor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy tiszteli a horvát csapatot, és erős, jó együttesnek tartja őket.
Pontosan visszaidézte a horvátok Törökország elleni drámai fiaskóját, amikor a korábbi, 2008-as Eb-n, Bécsben tizenegyesekkel estek ki a negyeddöntőben: "A szövetségi kapitányuk, Slaven Bilić kiváló edző, de a törökök ellen elkövetett egy hibát, mert kőkeményen meg kellett volna védenie a csapatának a hosszabbításban megszerzett előnyét. Nagyon jól emlékszem, ahogy a horvátok bevágtak egy gólt a 117. percben, ugyanúgy, mint két éve a spanyolok színeiben Iniesta a dél-afrikai vébédöntőn a hollandok ellen."
Del Bosque egy icipicit azért tévedett, mert Klasnić a törökök ellen a 119-dik percben szerzett gólt.


A horvát sajtó a helyén kezeli a meccset. Kiemelik, hogy Spanyolország az esélyes, de mivel a horvát is egy kifejezetten ütőképes, jó csapat, bármi megtörténhet. Ráadásul úgy hírlik, hogy a Barcelona játékosmegfigyelői a meccs alatt vigyázó szemeiket a horvátok játékmesterére, Luka Modrićra vetik. [Elképzelni se lehetne nagyobb élvezetet egy katalánnak, ha a horvátok a spanyolokat Luka Modrić remek játékának köszönhetően vernék meg, majd a meccs után ünnepélyesen bejelentenék, hogy a Barça leszerződtette. Legfeljebb, ha előkerülne János Károly király titkos naplója, amiben bevallja, hogy a szíve mélyén Barça-drukker.]
A spanyol csapatból Mata, Torres és Pepe Reina, Casillas cserekapusa is leginkább Modrićtól tart.

Luka, most megmutathatod, hogy Xavi és Iniesta mellett a helyed

Robert Prosinečki, a horvátok focilegendája, (Bilić egykori csapattársa, jelenleg a belgrádi Crvena Zvezda edzője) is azt nyilatkozta, hogy ugyan a spanyolok a favoritok, de a horvátok is simán győzhetnek, sőt, még az sem tartja kizártnak, hogy a már leírt, büszke írek az olaszok esetleges legyőzésével, vagy legalábbis pontszerzéssel is kikaparhatják a piros-fehér pepitáknak a gesztenyét.

 Robit sosem a szépségéért szerettük 

3 komment

Címkék: spanyolország horvátország euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://mihrvati.blog.hu/api/trackback/id/tr914595535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2012.06.18. 14:31:59

@maydayray:
Javítva, kössz. Siptárosra fogtam a szpellinget:-)

MTi 2012.06.18. 19:58:00

@Styxx: nem olyan nagy gond ez - megtette már más is :)
www.youtube.com/watch?v=7Jom0gRm3ok
süti beállítások módosítása